Image Alt

Tečaj

Mindfulness i posao – tečaj mindfulnessa na radnom mjestu

„Mindfulness i posao“ je višetjedni tečaj učenja, usvajanja i izgrađivanja mindfulness vještina, posebno fokusiranih na poboljšanje funkcioniranja u poslovnom okruženju i na radnom mjestu. Namijenjen je poslodavcima i radnicima koji smatraju da njihovi radni sati i poslovni odnosi mogu biti više ili manje kvalitetni, da se njihova kvaliteta odražava na ostvarivanje osobnih i kolektivnih poslovnih ciljeva te da stoga ulaganje u tu kvalitetu predstavlja stvaran doprinos uspjehu u poslovanju.

Mindfulness je već desetljećima znanstveno dokazan i djelotvoran odgovor na nošenje sa stresom u najširem smislu te riječi, svakako uključujući i stres vezan uz radno mjesto i poslovno okruženje, ali adresira i druge segmente koji neizostavno utječu na kvalitetu naših radnih sati, kao što su navike, komunikacija i slično.

 

Prakticiranje mindfulnessa tako, između ostalog, dokazano:

1. doprinosi smanjenju stresa i ublažavanju posljedica stresa
2. doprinosi većem zadovoljstvu na radnom mjestu
3. poboljšava koncentraciju i fokus
4. podiže učinkovitost
5. poboljšava komunikaciju
6. doprinosi boljem općem stanju, zdravlju i boljitku radnika, itd.

Ove i brojne druge spoznaje utjelovljene su u tečaj „Mindfulness i posao“ i vještine koje će njegovi polaznici usvojiti doprinijet će poboljšanju kvalitete svih navedenih područja. Pritom te vještine mogu proizići već i iz vrlo jednostavnih vježbi i praksi, koje, kao i mnoge druge stvari u životu, upravo u svojoj jednostavnosti čine svu razliku.

 

Konkretno, polaznici kroz tečaj uče i usvajaju praktične alate za:

  • bolju povezanost s vlastitim tijelom, načinom njegovog reagiranja i njegovim potrebama,
  • učinkovitije nošenje s mislima i teškim emocijama,
  • bolje razumijevanje vlastitog stresa i učinkovitije odgovore na akutne stresne situacije „u datom trenutku“ i dugoročni tzv. „nakupljeni“ stres,
  • bolje razumijevanje sebe i vlastitog općenitog funkcioniranja na radnom mjestu,
  • prisutnost i fokusiranost u slušanju i pričanju,
  • kapacitet za nositi ono „loše“ u radnom danu, ali i primijetiti ono „dobro“ u radnom danu,
  • brže vraćanje u vlastiti centar i osjećaj ravnoteže, itd.

 

Tečaj „Mindfulness i posao“ ima za cilj proniknuti u segmente i okidače radnog dana kroz koje stres nalazi način da oduzme našu pažnju (često na način kojeg nismo potpuno svjesni) i preuzme kormilo našeg unutarnjeg svijeta, a što se onda odražava i na van. Iako često znamo reći općenito „da smo pod stresom“ ili da „radimo stresan posao“ ili da je „stres neizostavan dio života i tu se ne može ništa“, činjenica je da ispod toga leže nešto suptilniji odgovori o tome zašto su nam određene situacije više ili manje stresne. Vrlo često nije (ili nije samo) posrijedi ono što nam se čini na prvu te je potrebno razviti ponešto stvarne svijesti o samome sebi, ispod onoga što je očito. Da bismo to mogli, potrebno je prije svega znati kako, a potom i moći, biti sa sobom i svojim iskustvom u „sada i ovdje“, jer tu se skrivaju odgovori, rješenja i svojevrsni temelj za izbore koji će doprinositi našim ciljevima, a ne raditi protiv nas. Kapacitet za to nam daje upravo mindfulness, i to mindfulness kao stvarna praksa, a ne samo koncept koji tek ima smisla. To je i razlog zašto je mindfulness tako uspješan odgovor na izazove koje donosi poslovno okruženje u današnjem svijetu.

 

Tečaj „Mindfulness i posao“ svojim programom prilagođava se vrsti pojedinog posla i specifičnostima stresa koji ga prati, broju polaznika, željama i interesima poslodavca i radnika, može se održati u Centru za mindfulness LAR ili u vlastitim prostorijama poslovnog subjekta i sl. Iz navedenih razloga, njegova cijena ovisi o ovim i potencijalnim drugim parametrima pa je najbolje da me kontaktirate telefonom na broj 098 9385 800, mailom na ines@lar-mindfulness.hr ili putem kontakt obrasca, kako bismo zajednički definirali sve detalje, razjasnili eventualne dvojbe i pitanja i stvorili temelj za odgovarajuću konkretnu ponudu za Vas.