Image Alt

O meni

Ines Grubišić mindfulness voditelj

Dragi posjetitelju,

 

Moje ime je Ines Grubišić. Pravnica sam, iz Rijeke, u srednjim 30-ima, mama, supruga i još mnogo toga. Na vlastitoj koži osjetila am posljedice visokih razina stresa, do mjere koja mi je narušila zdravlje. Znam što znači živjeti u vrtlogu svojih teških misli i emocija, u kroničnom izmorenom i napetom tijelu, dok bi mi svako toliko pobjegla rečenica kako su mir i zadovoljstvo životom “evo tu, na dohvat ruke, samo da još…”

Mindfulness sam počela prakticirati 2015. godine pohađajući poznati inozemni program smanjenja stresa MBSR (Mindfulness – Based Stress Reduction). Bio je to program koji mi je svojom ozbiljnošću i prepoznatljivošću ulijevao povjerenje. Ali tek kada sam ga kao polaznik doista i prošla, fascinirali su me njegova temeljitost, učinkovitost, sveobuhvatnost i nježnost. Dotakla me njegova vrijednost. Njegov međunarodni uspjeh mi je tada imao potpunog smisla.

Ines Grubičić voidtelj MBSR tečaja

Uvidjevši koliko smo u Hrvatskoj na gubitku što nam ovaj program nigdje nije bio dostupan, sama sam ga odlučila učiniti dostupnim. 2018. godine završila sam u Irskoj 1,5-godišnju edukaciju na institutu IMA (Institute for Mindfulness – Based Approaches) i službeno sam certificirana za voditelja MBSR programa. 2020. godine pozdravila sam se sa svojom desetogodišnjom karijerom u pravosuđu i započela novo poglavlje otvaranjem Centra za mindfulness LAR u Rijeci.

Zahvalna sam na prilici da prenesem svoje znanje i iskustvo svima koji će, poput mene, kroz mindfulness otkriti neke nove boje u svom životu. Uzbuđena sam vidjeti zbog koga je to sve Centar za mindfulness LAR tinjao u meni i tražio da zaživi. Posebno me raduje što je MBSR program u svom službenom i certificiranom obliku na hrvatskom jeziku sada redovito dostupan mojim sugrađanima, u mojoj Rijeci.

Vjerujem u dopuštanje i prihvaćanje svih naših emocija i svih naših stanja. Vjerujem da svjesnim kontaktom s njima prepoznajemo i dodirujemo ono ljudsko u nama i da je to mjesto ono što nas povezuje s našom autentičnom prirodom. Vjerujem da je upravo ta povezanost sa sobom, sa svojim vlastitim centrom, ono što nas povezuje i s drugim ljudima i svim onim jednako tako ljudskim u njima. Vjerujem da nas kontakt s tim mjestom čini boljima sebi i drugima. Vjerujem da je to vještina koju može naučiti svatko tko to želi.

Riječ „lar“ na irskom jeziku znači „centar“.
Dobrodošli ste.
Topli pozdrav,
Ines Grubišić